in

Hvorfor skal du træne din bækkenbund – og hvordan?

Din bækkenbund er ganske vital for dit velbefindende – også selvom det næppe er noget, du tænker over på daglig basis. Din bækkenbund fungerer nemlig primært som en støtte for dine organer i underlivet, herunder livmoder, blære og tarme. Bækkenbunden tilpasser sig dine bevægelser og dit åndedræt og skal konstant kunne give efter for det tryk og de belastninger og bevægelser, som den udsættes for.

Hvorfor skal du så træne bækkenbunden?

Alle vores bevægelser træner faktisk allerede bækkenbunden – og det er derfor alfa og omega at du bevæger dig godt hver eneste dag. Din kropsholdning og hele kroppens stabilitet er nemlig en konsekvens af et samarbejde mellem åndedrættet og bækkenbunden. Hver gang du trækker vejret, vil det mærkes i din bækkenbund.

Men bækkenbunden kan have brug for yderligere træning, da en dårligt fungerende bækkenbund kan medføre inkontinens, dvs. at du får svært ved at holde på vandet. En dårlig bækkenbund kan desuden også medføre, at hele din stabilitet i rygsøjle og nakke bliver dårligere, at du dermed synker lidt sammen, og at hele din krops stabilitet bliver voldsomt udfordret.

Hvordan træner du din bækkenbund?

Alle har hørt om knibeøvelser, og at kvinder bør ”knibe sammen” på daglig basis. Det kan forhindre inkontinens, at underlivet synker sammen, eller problemer ved sex. De fleste ved også, hvordan man laver knibeøvelser, men hvis ikke, så læs videre her. Den nemmeste måde at tjekke, om du laver knibeøvelserne korrekt, er ved at knibe en tissestråle over. Det er nøjagtig den samme følelse, du skal have, når du laver en knibeøvelse.

Når du skal lave dine knibeøvelser, så find først en position, som er behagelig og passer dig bedst. Husk herefter at få åndedrættet med, da åndedrættet som nævnt er helt afgørende i samarbejdet med bækkenbunden. Lav herefter en mindre serie af små, hurtige knib i bækkenbunden, så du får kontakt – og hold derefter en kort pause. Herefter laver du 6x6x6 øvelsen. Den består af et knib i 6 sekunder, og herefter 6 sekunders pause. Dette gentages 6 gange. Afslutningsvist kniber du så længe du kan og afslutter med en lige så lang pause. Gør denne øvelse 3 gange dagligt.

Du kan også bruge bækkenbundskugler i forbindelse med din bækkenbundstræning. Kuglerne har en lang række af fordele. De kan blandt andet hjælpe dig med at gøre de vaginale muskler stærkere, de kan hjælpe til at give nemmere orgasmer, og endelig kan de gøre fødsel og eftervirkningerne i musklerne efter en fødsel lettere.

Hvilke positive effekter vil du kunne mærke, når du træner bækkenbunden?

For det første vil bækkenbundstræningen som nævnt kunne hindre inkontinens, ligesom det kan forbedre din kropsholdning og hele din krops stabilitet. En helt anden (og meget vigtig) gulerod er dog, at din sexlyst bliver større, og du bliver bedre til at kunne ”præstere” under dynerne. Derudover siges det, at det med bækkenbundstræning bliver meget nemmere at få orgasmer, at orgasmerne varer længere, og at dine orgasmer vil blive mærkbart bedre – og så er det også (endnu) rarere for ham.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote